Personal branding, ze zeggen dat….

Ze zeggen dat…

Janneke Douma zwart-wit Ze zeggen dat...

Ze zeggen dat..

“Ik meer zelfvertrouwen moet uitstralen en meer moet laten zien wie ik ben.

Maar het boeit me niet zo wat ze zeggen, want ze zijn het soms roerend met elkaar eens, maar spreken elkaar ook vaak tegen.

Het boeit me wel wat men van mij denkt. En dan kan ik er toch niet omheen dat ik ook graag wil dat men mij begrijpt. En nu ik er toch over nadenk….het is ook fijn als men een beetje aardig over mij denkt, of in ieder geval het begin van een glimlach voelt als mijn naam valt.

Als die glimlach er is bij onze ontmoeting, voel ik mij ook glimlachen van binnen. Dat maakt dat ik me ontspannen voel en vrijer om mezelf te uiten.

Ja, het zou fijn zijn als ze iets minder zouden zeggen. Dan kunnen we vaker glimlachen, samen.”

Herken je dit? Dan ben je misschien een introverte persoonlijkheid.

En dan kan het heel lastig zijn om “jezelf neer te zetten” of jezelf meer te laten zien”. Want een introverte persoonlijkheid observeert graag, kijkt en luistert. Dit wordt wel eens vertaald als “verlegen”of “gebrek aan zelfvertrouwen” omdat je in een groep vaker aan de zijkant zit en wat stiller bent.

Maar dat is niet altijd een teken van gebrek aan zelfvertrouwen. Jij wilt weten wat er gebeurt en daarover je eigen oordeel vormen.

Een introverte persoonlijkheid heeft rust en openheid om goed en snel te kunnen formuleren. Veel mensen met een introverte persoonlijkheid worden ZZP-er.
Want zij functioneren beter als het stil is, met ruimte is voor zelfstandig denken en het trekken van het eigen spoor. Iemand zei eens: “ik moet alleen zijn, want dan kan ik denken en creëren”.
Herken je je hierin?
Dat betekent dat je andere “personal branding” nodig hebt dan een extraverte persoonlijkheid. En dan zijn personal branding tips als: “je moet meer erop uit en jezelf meer laten zien!” misschien voor jou helemaal niet zo geschikt…..Heb je vragen? Neem gerust contact op!

Mijn dank aan Foto Rio .