gekleed voor de baan die je wilt

Gekleed voor de baan die je wilt

De Nederlandse nuchterheid van doe maar gewoon dan doe je gek genoeg draagt er aan bij dat we ons niet teveel durven uit te dossen. Bang om op te vallen of uit de toon te vallen. Ook op de werkvloer werkt dit door en onder invloed van de nieuwerwetse tijd, vercassualisering, comfort en sportinvloeden is het soms lastig te bepalen wat je moet aantrekken. Maar als je graag carrière wilt maken is het juist belangrijk dat je je kleedt voor de functie die je ambieert. Vroeger was het heel normaal je aan te kleden en ontwikkelde mode zich tot een middel om status en identiteit uit te dragen. In feite geldt dat anno 2020 nog steeds. Bepaalde merken staan voor status, laten je horen bij een bepaalde groep, etc. En misschien nog wel meer dan ooit is kleding een middel om de indentiteit uit te dragen. Door het ontbreken/vervagen van kledingcodes is het soms best lastig te bepalen wat wel en niet geoorloofd is of past bij de gelegenheid, context, doelen en ambities. De expostie Dress to Impress in het pop-up museum in Oud Ameliswaard toont aan dat je met kleding kunt imponeren en hoe fijn is het als je dat spel beheerst. Door kennis te hebben van kleuren en wat deze communiceren, materialen, vorm en stijlen van kleding kun jij de indruk maken die je wilt. Immers als de uitstraling afleidt van de boodschap sta je al met 1-0 achter.  Met de volgende tips kun je je goed voorbereiden op je uitstraling, maar met een advies van een professional op dit platform maak je zeker een onuitwisbare indruk.

 • rechte vormen zijn zakelijker dan ronde
 • hoe hoger het contrast hoe meer autoriteit
 • combineer soepele stoffen met stevige materialen
 • let op het kleurgebruik (maximaal 3 in 1 outfit)
 • voorkom een stijlclash
 • let op dat de schoenen gepoetst zijn en heel
 • verzorgt kapsel (en baard)
 • kies een zakelijke tas
 • weet wat je sterke punten zijn en benadruk deze
 • maak je kwaliteiten zichtbaar met kleur

Ook de exposties Smuk, Het Mannenpak en Kleren maken de vrouw zijn de moeite waard te bezoeken en zullen je zeker inspireren anders te kijken naar je garderobe.

Lady’s in Red vieren hun 10e verjaardag

Hotel Kempinski heeft 10 jaar terug in al zijn 79 hotels wereldwijd The Red Lady’s geïntroduceerd. Het doel: een iconische gastvrouw neer zetten met een unieke persoonlijkheid, een stralend middelpunt en gemakkelijk herkenbaar. Gekleed in een elegante tailormade rode outfit passend bij de tradities van het land, zijn zij de lokale experts die alles weten over het hotel en de omgeving. Meer dan 150 Lady’s in red vertegenwoordigen de hotels van Kempinski en zorgen dat het de klant aan niets ontbreekt. Er zijn ook enkele mannen gekleed in het rood zoals in Hotel Adlon Kempinski in Berlijn, zij dragen een rode stropdas en rode sokken.

Het leuke aan dit verhaal is dat het land waar deze vrouwen werken niet alleen van invloed is op het soort kleding dat wordt gedragen, maar dat ook de kleur rood varieert. Rood kennen we in verschillende kleurtonen en is er verschil in licht – donker, warm – koel, helder – gedempt. Rood staat iedereen.

lady in red         lady in red

Rood is een kleur die opvalt, een sterke en krachtige kleur met overtuiging en tegelijkertijd elegant en vrouwelijk.

De impact van kleding

Kleding is zoveel meer dan een bescherming tegen de kou of zon. Met kleding laat je zien wie je bent en steeds meer mensen zijn geïnteresseerd hoe zij hun persoonlijkheid kunnen versterken met onder meer kleding. Ga 2020 goed van start met behulp van een image professional om je doelen en ambities te verwezenlijken. Welke van onderstaande vragen beantwoord jij met een ja?

 • is representativiteit belangrijk in je werk
 • wil jij je zichtbaarheid vergroten
 • vind je het lastig om combinaties te maken
 • twijfel je regelmatig wat je moet aantrekken naar je werk of zakelijke bijeenkomst
 • wil jij je carrière een boost geven
 • vind je het lastig te bepalen welke kleding goed bij jou past
 • ben je nieuwsgierig naar welke kleuren je het mooiste staan
 • vind je het lastig te bepalen welke kleding past bij de gelegenheid
 • ben je toe aan een nieuwe of vervolgstap in je carrière
 • is je figuurvorm verandert en wil je graag advies over de pasvorm van kleding
 • heb je een hekel aan winkelen of geen tijd
 • wil jij weten hoe je kleur kunt inzetten om impact te maken
 • wil je praktische tips ontvangen om je kledingstijl te vernieuwen
 • ben je nieuwsgierig naar hoe jij met kleding en kleur kunt spelen om anderen te beïnvloeden

Heb jij 4 keer of vaker bovenstaande vragen met ja beantwoord dan is een bezoek aan een imageprofessional een goed idee, Zij kan je objectief adviseren en gaat aan de slag met je bestaande garderobe zodat jouw wensen m.b.t. je uitstraling in 2020 worden gerealiseerd. “De juiste kleding opent alle deuren.” by Thomas Füller, historicus

 

5 Kerstoutfits voor hem

Als vervolg op vorige week willen we de mannen ook 5 tips geven om een feestelijke look te creëren.

Glans speelt bij de mannen ook een rol. Wij vonden bij WE 2 mooie colberts die je kunt combineren met een spijkerbroek, zwarte chino of een nette broek.

A touch of red or green – een strikje of stropdas in het rood of groen geven direct een kersttouch.

Fluweel is dit jaar sowieso een trend en met de kerst helemaal. Je kunt natuurlijk voor een fluwelen strikje kiezen maar een fluwelen colbert is ook een mooie eye catcher en kan langer worden door gedragen.

Aandacht voor de manchet kan eenvoudig door te kiezen voor speciale kerstmanchetknopen. deze hebben we gespot op manchetknopen.com Ideaal om je outfit van vorig jaar een nieuwe touch te geven.

Refresh je outfit van vorig jaar door een combinatie met een colltrui. deze petrol kleurige coll matcht mooi bij veel kleuren en colletjes zijn volop te koop in allerlei kleuren.

En wil je echt eens wat anders deze kerst beken dan kleur en kies een kleurrijke colbert of ga voor het kerstpak van C&A (zie voorbeeld openingsfoto blog).

smokingcolbert WE

 

 

 

 

kerst outfit

Tips voor je kerst outfit

Nu de kerst met rasse schrede nadert is het goed alvast na te denken over wat jouw ultieme kerstoutfit wordt. En… bedenk; je hoeft natuurlijk niet een hele nieuwe outfit te shoppen. Met onderstaande tips kun je je outfit van vorig jaar weer helemaal 2020 maken:

 1. glans – Pak je jurk van vorig jaar, kies een mooi broche en plaats die tussen de bosten of op 1 schouderbandje. Spray eventueel nog wat glitters op de armen en/of decolleté
 2. a touch of red or green – koop een lint in rood of groen en knoop die om de taille van je jurk of rok of haal hem door de lusjes van je broek
 3. fluweel – koop een stuk fluweellint en maak hier een mooie shoker van voor om de hals
 4. kant – een paar kanten manchetten maak je zelf van een stukje kant. Meet de breedte van de polsen en knip op maat. Maak 2 lusjes aan de zijkant met garen en naai aan de ander kant 2 kleine knoopjes erop en klaar is de manchet!.Leuk onder onder boord/manchet van blouse, colbert of jurk uit te laten komen.
 5. Glitter – naai langs de halslijn van je top of jurk pailletten voor een optimale schittering

Ga je voor een nieuw outfit en kies je voor glans? Bedenk dan dat als wat glanst of glimt naar voren komt (groter lijkt) en daar de aandacht ook heen gaat.
Draag je bijvoorbeeld een glanzende top op een rok of broek die niet glanst dan zal de aandacht naar de top gaan

verkrijgbaar bij Steps

een colbert of jasje met alleen glanzende revers trekt de aandacht naar het gezicht en heb je een sjaalkraag zoals bij een smokingjasje past dat heel mooi bij een voller figuur omdat de sjaalkraag lengte creëert.

verkrijgbaar bij H&M

Deze jurk is schitterend bij een voller figuur omdat: de stof soepel valt, de overslag bij de borsten een taille creëert en doordat de stof naar de zijkant wordt gedrapeerd, verhult hij een eventueel buikje. De kortere voorkant van de jurk geeft lengte aan de benen.

verkrijgbaar bij TNFC by Zalando

,

Een image advies is tijdloos

Ondanks het digitale tijdperk worden nog altijd veel boeken geschreven en gelezen. Op het het gebied van kledingadvies zijn door de jaren heen ook de nodige boeken gepubliceerd. Alleen dat geeft al aan dat de mannen en vrouwen altijd al geïnteresseerd zijn in een image advies en meer willen weten over kleur, kleding en stijl. Veel boeken zijn geschreven door bekende Nederlanders of Belgen zoals: Fred van Leer, Bastiaan van Schaik, Janice en Jani Kazaltis. En wat te denken van de boekenreeks van het Engelse duo Trinny en Susannah. Minder bekend zijn wellicht het aantal image professionals die ook een boek hebben geschreven met een waardevolle inhoud. Een inhoud gebaseerd op een gedegen onderbouwing, ervaring en liefde voor het vak. Dit jaar zijn er 3 boeken verschenen over hoe kleur, kleding en stijl je uitstraling beïnvloedt en je identiteit bepaalt en hoe uiterlijk en innerlijk met behulp van kleding en kleur in balans kunnen komen. Zo is in juni het boek “Welk Kleur- Karaktertype ben jij?” van Marjolein van der Velden-Develing verschenen. Een boek dat gaat over karakterbeschrijvingen van de verschillende kleurtypes, gebaseerd op jarenlange ervaring en analyses. In september is het boek van Anneke Dercksen verschenen:  “Mooi is de kracht van je eigen stijl”. In dit boek laat Anneke aan de hand van verhalen zien welke invloed(en) vanuit opvoeding en karakter bepalend zijn in de kledingkeuzes die je maakt. Ook is er aandacht voor de transitie die sommige mensen doormaken door gebeurtenissen in hun leven. Een boek dat laat zien dat kleding een middel is om expressie te geven aan wie je bent. Met oefeningen in het boek kun je je eigen proces doorlopen. Het derde boek dit jaar is “verPak je succes!” van Sacha Bertus en gaat over hoe je zakelijk impact kunt maken door je profilering. Een boek met oefeningen en opdrachten voor diegene die wil werken aan zijn personal branding. Dit boek is verschenen als duo boek met Profileren zonder Opscheppen. Verpak je Succes! is gericht op uiterlijke profilering en het andere boek is gericht op gedrag. De boeken vullen elkaar aan, maar zijn ook los van elkaar te lezen.

                                     

ISBN: 9789090318073 | € 19,95     ISBN: 9789463457675 | € 27,50     ISBN: 9789082937510 | € 25

Boeken over kleur kleding en stijl, kunnen je helpen bewust te worden van de impact van je uitstraling, waardoor je gemakkelijk je doelen en ambities zult bereiken. Ideaal ook als alleen je ontwikkelingsproces wilt doorlopen, of nog iet overtuigd bent van een image advies. Ben je meer het type van snel resultaat en/of vind je het lastig objectief naar jezelf te kijken dan kun je beter direct een image professional inschakelen die jou kan adviseren over je uitstraling in relatie met je doelen en ambities.

Ben je benieuwd welke boeken er nog meer zijn op  het gebied van kleur en stijl kijk dan op vakblad Kleur&Stijl.

7 redenen waarom een personal stylist geen luxe is

Het hebben van een personal stylist of personal shopper wordt dikwijls ervaren als luxe en overbodig. En als iemand het idee van een personal stylist voorzichtig oppert dan wordt dat vaak onder het mom van “je weet toch zelf wel wat je staat” afgeserveerd. Niets is minder waar, weet je hoe lastig het is objectief naar jezelf te kijken! Het gekke is dat  gratis personal shopdiensten van  webshops en winkels wel worden afgenomen. Is het dan toch een kwestie van jezelf deze luxe niet gunnen? Is het geld? Terwijl als je je door een personal shopper laat adviseren, je inzicht krijgt wat bij jou past en ervoor zorgt dat je met de items uit je kledingkast geweldig kunt combineren. Een personal shopper kun je per uur inhuren tegen een gemiddeld tarief van € 80 per uur. En zeg nou zelf jij bent zo een investering toch gewoon waard! De 7 redenen waarom een personal stylist geen luxe is:

 • je huidige garderobe wordt geanalyseerd
 • is merk onafhankelijk en objectief
 • advies is gericht op  het bereiken van ambities en doelen
 • figuurvorm en persoonlijkheid staan centraal
 • versterkt het zelfvertrouwen doordat de personal shopper laat zien hoe mooi je bent
 • voorkomt aanschaf van kleding die je toch niet draagt
 • je leert te combineren met je huidige garderobe

TIP: vraag voor de feestdagen een cadeaubon voor een personal stylist

Hoe kleding jou kan empoweren

Dit blog is het vervolg op hoe jij jezelf kunt empoweren door bewuste kledingkeuzes. Vandaag hebben we het over materiaalkeuzes. Als we het hebben over materialen dan kun je bijna niet om de vorm van het kledingstuk heen. Over het algemeen geldt: stevige stoffen stralen meer dominantie uit dan soepele stoffen. Denk maar eens aan de stijve stof van de kostuums van bijvoorbeeld het leger. Kijk eens naar deze 2 jasjes.

Het blauwe jasjes is fijn gebreid waardoor het soepeler valt dan het zwarte colbert. De kraag langs het zwarte jasje en de kleur verhogen de autoriteit van de drager. De riem is ook steviger bij het zwarte jasje dan bij het blauwe jasje. Bij de uitstraling van het jasje spelen de uiterlijk factoren van de drager ook nog een belangrijke rol. Heb je een krullenbos en bijvoorbeeld een wat ronder gezicht dan kun je meer rechte vormen dragen dan iemand met recht haar en rechte vormen zonder te dominant over te komen. Uiteraard speel de figuurvorm ook een rol bij wat mooi staat.

Nog een mooi voorbeeld zijn deze 2 jurkjes. Het linker model is minder dominant dan het rechter jurkje dit komt door het materiaal, het dessin en de accessoires.

De linker jurk is kleurrijker, soepel vallend, het dessin heeft ronde vormen. de mouwen zijn losjes en het riempje valt soepel. De rechter jurk is rood gecombineerd met zwart, is stevig, het dessin heeft meer rechte dan ronde vormen, de mouwen zijn recht en het riempje is van stevig materiaal. Op de rechterschouder zitten drie knopen die de schouder rechter maakt. De rood/zwarte jurk straalt dus meer autoriteit uit dan de linker jurk. Afhankelijk van je doelen en ambities zijn beide jurkjes goed.

Door kleding op deze manier te analyseren, kun je goede keuzes maken over wat je aantrekt bij welke gelegenheid. Wil je toegankelijk zijn dan is wellicht de jurk met het kleurrijke dessin een betere keuze. Wil jij ook je doelen en ambities realiseren en je carrière een boost geven. Neem dan contact op met een van de professionals op dit platform.

Wat is jouw favoriete jurk, jasje of kledingstuk? Mail ons met jouw kledingitem, je doelen en ambities en ontvang feedback.

Vrouwen power

Er zit overduidelijk een positieve vrouwen vibe in de lucht. Vrouwen over de hele wereld komen op voor hun rechten en dit jaar vierde Nederland zijn 100-jarig vrouwenkiesrecht. Vrouwennetwerk clubs schieten als paddenstoelen uit de grond en workshops om vrouwen te empoweren worden volop gegeven. Vrouwen hebben blijkbaar een steuntje in de rug nodig om hun doelen te bereiken en kunnen nog wat aan hun mindset veranderen om hun doelen te bereiken.

Weet je dat met kleur, vorm en stijl je jezelf ook kunt empoweren? Immers je bent wat je draagt en waarom zou je dat niet een beetje beïnvloeden ten gunste van jezelf. Nu wordt al snel aan de kleur rood gedacht als we het hebben over powervrouwen. Rood is in inderdaad een (daad)krachtige kleur, maar als deze niet goed gecombineerd wordt, de vorm niet past bij het figuur zal het je niet versterken. Bijgevoegde foto van ex nieuwslezer Sacha de Boer laat zien dat de stof van de jurk te soepel is waardoor hij het figuur niet flatteert. De zwart panty is te dik (te hoog denier) waardoor haar benen compact ogen en het contrast met de rode jurk wordt verhoogd: 10 of 15 denier had mooier geweest of wellicht een donker grijze panty met grijze pumps.

Onderstaande foto’s tonen aan dat kleur niet altijd dominant hoeft te zijn, het spel van (kleur) contrast moet passen bij je uiterlijke kenmerken. De vorm sterk afhankelijk is van het materiaal en gladde (effen) stoffen de dominantie verhogen t.o.v wollige (aaibare) stoffen. Een combinatie van beide vaak voor harmonie zorgt afhankelijk van ambities en doelen en persoonlijke uitstraling en figuurvorm. Stijl heel persoonlijk is en wat de een fantastische staat bij de ander totaal de plank mis kan slaan. Maar je ook kunt spelen met je stijl en bijvoorbeeld een mix kunt maken met een wat stoerdere stijl voor een minder klassieke look. Zo kun je een colbert vervangen door een leer jasje of een blouse door een colletje of t-shirt. Kortom spelen met kleur, vorm en stijl draagt bij aan een andere positionering. De experts op dit platform kunnen je daar meer over vertellen en helpen je doelen en ambities om te zetten in looks die jou versterken.

Update je look met een shawl

Een shawl is een multifunctioneel accessoire waarmee je snel een look kunt updaten en een andere uitstraling mee kunt maken. Draag een shawl niet alleen maar om je hals maar experimenteer een op een andere manier, zoals onderstaande voorbeelden.

shwalinspiraties

Met een shawl kun je het meest eenvoudige blouse, truitje of jasje opfleuren of een nieuwe look geven aan reeds bestaande kleding. Wij kwamen deze video tegen met leuke knooptechnieken om je shawl eens anders te dragen. Laat je inspireren.