Kleuren, dessins en boeiende combinaties.

Personal branding bretels ?

bretels

gevonden via Flickr

Personal branding : hoe bretels het verschil kunnen maken

Personal branding, statement en het belang van eigenheid,
ik kwam een leuke blog tegen hierover.

Er wordt in verteld hoe Jan Timmer ( voormalig minister van buitenlandse zaken) met zijn bretels een statement wist te maken. Op vergaderingen verraste hij vriend en vijand, als bij het uittrekken van zijn jasje bretels zichtbaar werden die steevast met een opvallende print waren opgevrolijkt.

Het konden speelse bolletjes zijn, doodskoppen of smiley’s, maar opvallende bretels waren er: altijd.

Dat is een knap staaltje personal branding:

Een colbert uitdoen tijdens de vergadering is een vertrouwelijk en kwetsbaar gebaar. Je doet het om de sfeer een beetje minder formeel te maken, maar ook….als je wilt laten zien dat je je leider genoeg voelt om dit te doen. Het colbert uitdoen getuigt dus van (zelf) vertrouwen en dat moet je heel goed kunnen doseren.  Op een formele vergadering kan het volledig not done zijn om dit gebaar te maken.
Jan Timmer toont zich hier duidelijk een meester in het doseren en het moment te gebruiken als communicatie middel. Hij domineert hiermee, heel subtiel, de vergadering.

Want ik kan me voorstellen dat erover wordt gepraat in de wandelgangen en dat mensen nieuwsgierig worden: Gaat hij het weer doen? En zo ja, wat komt er tevoorschijn? Hij houdt dus de gemoederen vooraf en achteraf bezig en mensen houden hem, ook als hij zwijgt tijdens de vergadering, toch steeds een beetje in de gaten.

Daarnaast is het gebaar subtiel, want bretels zijn niet een symbool van kracht, maar eerder van kwetsbaarheid. Het colbert uitdoen en je bretels laten zien… tja. dat is een kwetsbaar moment.
En deze bretels? Deze zijn versierd. Ze komen niet te voorschijn in het brave zwart, ook niet in een opvallende pittige kleur die zegt:” Ja, ik draag bretels, nou en!? ”

Nee. De kleur is niet opvallend aanwezig, maar verwerkt in een print. Jan Timmer vertelt met zijn bretels een verhaaltje.  En iedereen is benieuwd waar het nu weer over zal gaan…want vaak is het een verhaaltje waar je even om kunt glimlachen en dat is fijn. Iedereen houdt ervan even te kunnen glimlachen.

Het is Jan Timmer dus gelukt om van een heel eenvoudig kledingstuk een statement te maken. Hij wordt er om gewaardeerd en onthouden.

Een prachtig voorbeeld van personal branding!

Wil je de genoemde blog lezen?Je vindt hem hier: http://www.managementpro.nl

Spelen met kleur en dessin…

Ik heb een hobby….. spelen met kleur en dessins.

Fijn genoeg is het ook mijn vak, dus ik ben een gelukkig mens als ik er mee bezig ben.

En internet heeft geweldige tools!kleurpalet rood zwart
Ik verzamel via Pinterest, deel op Facebook en kan met allerlei accounts de meest fantastische dingen creëren, ik ben zo maar uren zoet.

Fijn hoor, maar als ik niet oppas kom ik de deur niet meer uit. En dat ligt me wel, want ik ben niet een super outgoing, extravert type.
Ik zeg het maar eerlijk: ik heb meer een introverte persoonlijkheid.

 

 

Dat is een lastige combinatie hoor: een introverte ondernemer die werkt met kleur?
Wat me even terugbrengt naar mijn vak: (all-round) kleurenconsulent.

Eh… Wintertype..?

Ooit ben ik geanalyseerd als Wintertype. Het klopt wel, de koele en uitgesproken kleuren staan me goed. Maar…. ik vond ze ook altijd een beetje….. too much? Ik keek naar mezelf en… tja. Het pittige rose, de heldere blauwen, het briljante rood…eh…… mag het ook een beetje minder alstjeblieft?

Dat kan gelukkig: we werken nu met veel meer indelingen dan de 4 kleurtypes.

Ben jij ook een donker type en weet je van jezelf:
ik ben een sterke persoonlijkheid, houd van aparte dingen, maar ben helemaal niet zo extravert?
Dan vind je misschien de verzameling die ik ( puur voor de pret) heb gemaakt ook leuk.

Even spelen…..
Ik ben begonnen met een ring die ik tegenkwam op de site van Stylefruits. Dat is een van de sites waar je zelf  je setjes kunt samenstellen. Errug leuk!

karneol-silberring-6754xu

 

 

De ring is gezet met een carneool, een prachtige rood-oranje steen

Rondom die ring heb ik een verzameling gemaakt: ” It’s all about the ring”.
In mijn gedachten had ik een Wintertype vrouw die houdt van iets bijzonders en graag kleding multifunctioneel combineert. De kleur van carneool is meer oranje dan het altijd aangeraden blauw rood, dus daar moest ik een oplossing voor vinden. Ik heb met de schoenen, de kimono en de sjaal de totale look meer naar de koele kleuren “toegetrokken”:

outfit it's all about the ring

http://www.stylefruits.nl/casual-outfits-it-s-all-about-the-ring/o122393

Kleuren en dessins

Het kleurenschema wat ontstond vond ik boeiend en heb het daarom maar even omgezet naar een palet: dat is het kleurschema wat je bovenin ziet.

Paletten kun je omzetten in dessins, ook erg leuk natuurlijk, vooral als je een persoonlijkheid in gedachten hebt.
Dit is dus iemand die wel houdt van bijzonder, maar niet van uitbundig en opvallend. Het is een sterke persoonlijkheid, ze weet wat ze wil en ze houdt van iets ánders dan anders.

Daar lenen zich de standaard bloemige dessins niet zo voor, wel de abstracte patronen, of iets met een beetje etnisch aandoende sferen.

Persistant in red_bewerkt-2

colors:
By all-round kleurstudio
Pattern Template By: InkyBagwell

 

 

Ziezo, ik ben weer een paar uur lekker bezig geweest met mijn werk.
Het is bijna verslavend……

Heb je zelf nog leuke wintertype ideeën?
Meld het via dit contact formulier, en ik ga zeker even kijken!

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze blog is geschreven door:

Janneke Douma 

all-round kleurconsulent.