kleureyck

Op Kleurexpeditie

Op dit platform wordt veel geschreven over kleur, we zijn dan ook zeer verheugd dat in het Designmuseum in Gent een speciale expositie is over kleur.  Waar komt kleur vandaan? Hoe maak je kleur? Wat is de impact van kleur? Als je daar antwoord op wilt krijgen dan is een bezoek aan dit museum zeker de moeite waard. Het vertrekpunt is Van Eycks ongeziene kleurschakeringen om te tonen wat kleur betekent voor hedendaagse designers. Wandel door de 8 kleurgroepen van Van Eyck in een pigmenten­parcours. Zo’n 100 design­stukken tonen je hoe licht, materie en patronen een effect hebben op kleur. Je loopt langs inspirerende kleur­experimenten uit product- & textiel­ontwerp, keramiek en glas­kunst. In een aantal onderzoeks­projecten testen ­designers hoe ze kleur kunnen ­beïnvloeden en welke invloed kleur heeft op ons. Ervaar zelf de kracht van kleur in de ­experience rooms. Elf designers kregen elk een kamer om te werken rond het thema kleur en zin­tuigen: ze laten je onder meer kleur zien, proeven en horen. De ­speciaal ont­wikkelde ruimtes laten een ­spectrum aan ­belevingen los op groot en klein. Ook zijn er diverse activiteiten te volgen.

Weet je dat ongeveer 95% van onze beslissingen onbewust en automatisch gebeuren en dat het visuele aspect voor 93% bepalend is in ons aankoopgedrag? Kleurgebruik verhoogt de naamsbekendheid van je merk, zet aan tot actie, roept herinneringen op en…. met dit gegeven is het wellicht makkelijk  je voor te stellen dat de kleur van je kleding effect heeft op de ander. Kleur communiceert altijd!

Design Museum Gent Jan Breydelstraat 5 – 9000 Gent

Openingsbeeld: Aliki van der Kruijs_On Colour

kleureyck

Citroengeel gastblog Allimone

Als het leven je Citroenen geeft, gebruik dan Citroengeel…

Citroengeel is de meest opvallende tint geel. Echt géél ! Daar kun je niet omheen.
Het is een van de citroen afgeleide kleur en dus ook naar de vrucht genoemd.

gastblog Allimone: water en citroen


Fel, fris en vrolijk, harmonieus en inspiratievol, gezellig en uniek, dit is het effect van Citroengeel op mijn stemming en humeur.

De kleur geeft me energie, warmte en is het zonnetje onder de kleuren. De magische Citroen is verrassend veelzijdig en valt op, is bijna lichtgevend. Daar hoort deze kleur perfect bij.

IMG_2322


Natuurlijk kleurrijk én weldadig.

Allimone Gastblog citroen geel citroenschijfEen sprankelend schijfje Citroen mag niet ontbreken in een glas bronwater, komt de gezondheid ten goede door de Vitamine C. Tevens is de lijst met geneeskrachtige werking indrukwekkend: deze vrucht heeft vele voedselgoeroes, parfummakers, architecten en doktoren geïnspireerd. De vracht recepten is niet aan te slepen van gerechten die niet alleen opleven van een Citroen  maar er simpelweg niet buiten kunnen.

 

 


Je raakt bedwelmd door de zoete geur

Citroengeel gastblog Alimone: etherische olie

die de boom verspreidt wanneer deze bloesems krijgt.
Begrijpelijk dat de Citroen ook in vele parfums en producten is verwerkt.

En dan te bedenken dat men al in de oude beschavingen van Egypte, India en China de kracht kende van essentiële olie die uit de Citroenbladeren en bloesems worden gewonnen.
Deze kun je gebruiken in een warm bad, als bestanddeel van huid-, of massage-olie, in een aromalampje waardoor de aroma’s in de lucht komen.
Citroen is echt een vrucht met karakter.


Citroengeel laat zien, straalt en verwondert !

Gele accessoires in je huis, kledingkast of op kantoor maken vrolijk en zorgen voor een opgewekte stemming.
Ben je nieuwsgierig  geworden naar meer geel, mooie producten, recepten, gezonheids tips maar ook de verzorging van een Citroenboom?
Ik ben Citroen Kenner en je vindt mij op www.allimone.nl – met de smaak van Citroen –

Kom eens kijken! Er zal een wereld voor je open gaan.

Monique Verhoeff  van Allimone

Citroengeel gastblog Allimone citroengoom

 


Dit is een gastblog voor kleurenanalyse.net.

We zijn erg blij met deze bijdrage van Monique en hopen op nog wat fruitige tips van haar voor je haar, je huid, wie weet wat ze nog meer in petto heeft.

TIP

Monique kan heel vertellen over citroenen en ze weet precies hoe je een citroen boompje goed verzorgt.
Dus als je zo’n boompje koopt of hebt: neem contact op met haar, zodat je straks echt kunt genieten van je eigen citroenen!

 

Janneke Douma
beheerder van kleurenanalyse.net