HET COLBERT

Het colbert als statement piece

Het artikel over de 6 stijlmissers van het colbert inspireerde om nog een blog te wijden aan het colbert, met ditmaal de vrouw in de hoofdrol. Het colbert is voor veel vrouwen een ideaal kledingstuk om snel een zakelijke look te creëren. Ons advies is dan ook; altijd een colbert jasje op kantoor te hebben hangen. Een colbertje jasje in een neutrale kleur past zowel op een broek, rok of over een jurkje. Daarnaast is een colbert voor vrouwen met een A-vormig figuur (heupen breder dan de schouders) een ideaal kledingstuk om de onder- en bovenkant van het figuur meer in balans te brengen. Ook kun je mooi spelen met contrast (donker en licht) om je autoriteit te verhogen of te verlagen.

Op de foto van Eva Jinek kun je zien hoe mooi zij dat doet. Het lichte colbert past goed bij haar lichte uitstraling en de zwarte top die slechts beperkt zichtbaar is zorgt exact voor het goede contrast en maakt verbinding met  de zwarte knopen op het colbert. Het wit/zwart contrast zorgt voor autoriteit welke haar goed van pas komt als gespreksleider in haar talkshow. Zij draagt hier een double breasted colbert wat uitstekend past bij haar figuur. Door de dubbel rij knopen lijkt het figuur iets breder, een double breasted colbert moet altijd dicht worden gedragen.

Een andere BN-er is Margriet van de Linden bekend van haar praatprogramma M. Ook zij draagt graag colberts en kiest dikwijls voor spannende kleurcombinaties zoals hier het roestkleurige colbert met blauw. Deze combinatie heeft een veel lager contrast dan het wit/zwart bij Jinek, maar zoals je ziet is het natuurlijke contrast in het gezicht van Margriet ook lager dan bij Jinek. Daarbij staat humor en toegankelijkheid centraal in haar programma waarbij de kleurcombinatie goed aansluit.

TIP: Heb je wat vollere borsten, probeer eens een colbert met sjaalkraag, je weet wel zo een kraag (rever) als bij een smoking jasje, maar dan wel zonder glans.

Openingsbeeld van Accessoirize

6 Stijlmissers van het Colbert

Het colbert wordt door mannen en vrouwen veel gedragen hetzij als pak of in combinatie met een minder formele broek en vrouwen kunnen het colbert nog combineren met een rok of jurk. Door de vorm (rechte schouders, en strak gesneden revers) oogt een colbert al snel formeel. Het formele karakter wordt nog extra versterkt door de kleur zoals donkerblauw, grijs of zwart en uiteraard de mate van contrast waarmee gespeeld kan worden. Hoe meer contrast hoe hoger de autoriteit. Een colbert moet echter wel goed zitten. Veel voorkomende stijlmissers zijn:

 • de kraag sluit niet goed tegen de boord van het overhemd in de nek
 • het colbert wijkt op de borst waardoor de revers gaan uitstaan
 • het colbert is te strak, de knopen staan op spanning
 • het colbert is te groot
 • de mouwen zijn te lang of te kort
 • het colbert is uit de tijd geraakt

Het niet goed aansluiten van de kraag in de nek heeft dikwijls te maken met een iets ronde rug van de drager of een te groot colbert. Onze minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, is een voorbeeld van een man waarbij de kraag van het colbert wijkt. Bij hem is een lichte bolling van de rug de oorzaak. Heel vervelend uiteraard en het betekent voor hem dat een standaard colbert nooit goed zal passen, de oplossing is maatwerk. Een goede kleermaker zal hiermee rekening houden en een colbert maken dat goed aanlsuit.

colbert

Een colbert dat wijkt op de borst duidt meestal op een grote borstomvang t.o.v de schouders en taille. Ook hier geldt dat een standaard colbert nooit zal voldoen omdat de pasvorm is afgestemd op de maatvoering van de gemiddelde consument. Ook een te klein colbert kan een oorzaak zijn.

stijlmissers

Bij een te klein colbert ontstaan plooien in het jasje en komt de knoop op spanning te staan. Slim fit colbert zijn hip maar het moet wel passen bij de figuurvorm. Voor de man of vrouw met rondere vormen is dit niet de meest geweldige snit. Een te klein jasje oogt alsof je in het jasje hangt.

het colbert

Een te groot colbert duidt ook vaak op een colbert (of pak) dat al langer in de kast hangt. Een pak of colbert gaat maximaal 4 jaar mee, onder invloed van de mode veranderen er kleine details zoals de breedte van de revers, schoudervulling, kleur, materiaal en afwerking. En vergeet niet dat ook het figuur verandert. Mannen die ouder worden, worden over het algemeen smaller in de schouders, de spierkracht in de armen neemt af waardoor deze dunner worden. Bij een te groot colbert ontstaan veel plooien.

het colbert

Bij te lange mouwen is de manchet van het overhemd niet meer zichtbaar en lijkt het alsof de handen in het colbert zitten. De handen lijken hierdoor ook korter. Vaak gaan te lange mouwen ook gepaard met te wijde mouwen. Zijn de mouwen te kort dan is er juist teveel overhemd zichtbaar. Heb je lange armen kies dan voor een lengtemaat of laat een jasje op maat maken of vermaken.

Als een colbert uit de tijd is geraakt, hangt het waarschijnlijk ook al lang in de kast en is wellicht de tijd gekomen het colbert weg te doen of het te laten aanpassen. Waarschijnlijk veroorzaakt dit colbert ook een van de eerdere genoemde stijlmissers. De foto’s die we hebben gebruikt zijn van mensen die expert zijn op hun gebied en bewijst dat iedere expert een expert nodig heeft op zijn gebied. Wil je meer weten over welke pasvorm bij jou past, op dit platform vind je de expert die bij jouw vraag en ambitie past.

Het openingsbeeld is van Van Gils

 

 

kledinganalyse-advies

Geef aandacht aan jezelf

De reden waarom mensen besluiten een image expert in de arm te nemen lopen uiteen. Het kan natuurlijk zijn dat je zakelijk wilt werken aan je uitstraling omdat je uitstraling de boodschap die je wilt overbrengen versterkt. Maar… het kan ook gewoon voor jezelf zijn omdat je wilt weten welke kleuren jou het meest laten stralen waardoor je er jonger uitziet, of wellicht is je figuurvorm verandert en vind je het lastig je oude stijl los te laten en een nieuwe stijl te vinden. Ook voelen veel mensen zich onzeker over hun figuur en focussen zich op datgene dat ze niet mooi vinden. Door de focus te verleggen worden andere delen van het figuur of lichaam geaccentueerd en zie jij zelf ook hoe mooi je bent. Een image professional helpt jou te ontdekken hoe jij krachtig kunt overkomen en adviseert objectief. Ook jonge mensen zijn gebaat bij een advies van een image professional. Zij zitten vaak nog in de zoektocht naar wie ben ik, voelen zich onzeker over hun uiterlijk, willen zich onderscheiden maar ook weer niet buiten de boot vallen en zo kunnen we het rijtje nog best wel aanvullen. In feite past een image advies bij iedereen en staat jouw vraag centraal en is iedere image professional in staat het advies aan te laten sluiten op jouw wensen. Doelen en ambities heeft iedereen in zijn leven of dat nu zakelijk is of privé en een onafhankelijk en objectief advies kan iedereen gebruiken. Veel image professionals werken ook samen met andere experts zoals bijvoorbeeld een stemcoach, loopbaancoach, opticien of kapper, of zijn zelf breed opgeleid waardoor ze kennis hebben van meerdere disciplines. Nu het coronavirus lijkt in te dammen en er meer bewegingsvrijheid komt, wordt het ook weer tijd aandacht te geven aan jezelf. Misschien heb jij tijdens de “coronastilte” wel nagedacht over jezelf en ben je tot de conclusie gekomen dat je het leven anders wilt aanpakken. Een image professional kan je helpen dat te vertalen naar je uitstraling. Er is geen goed of fout het enige dat telt ben jij. Een advies is erop gericht te laten zien hoe mooi je bent en hoe kleur, kleding en stijl bijdragen aan jouw uitstraling. En zeg nou zelf: iedere expert heeft toch een expert nodig om de volgende stap in zijn leven te maken? Bekijk het filmpje en zie waarmee een image professional kan helpen, van kledingkast opruimen tot een volledig image advies voor jouw personal branding.

Nog geen cadeau voor Moederdag? Bij de experts op dit platform kun je een cadeaubon bestellen en heb je zeker een cadeau waar iedere moeder blij van wordt en kan ze bepalen waarover ze advies wil hebben.

Kledingkastanalyse: Stijl#4

En lukt het met het opruimen van je kledingkast? Vandaag bekijken we welke stijl (en) jouw voorkeur heeft. Jouw stijlvoorkeur hangt ook dikwijls samen met kleurgebruik en stofvoorkeur. In dit artikel gaan we uit van 5 dominante kledingstijlen:

 • klassiek – tijdloos chic
 • sportief
 • romantisch
 • gamine
 • flamboyant

Klassiek – roept bij veel mensen een associatie op met ouderwets om die reden classificeren wij dit stijltype liever als tijdloos chic. De garderobe van deze vrouw of man heeft kledingstukken die eenvoudig zijn van snit en gemaakt van kwalitatieve stoffen. Kleine bijzondere details aan of op de kleding geven de kleding net die bijzondere uitstraling mee zonder dat het direct opvalt. de kledingstukken hangen al vaker langer in de kledingkast maar raken niet snel uit de mode. Het kleurgebruik bestaat uit veel neutralen.

Sportief – het sportieve type houdt van comfortabele stoffen die bewegingsvrijheid geven. Een hippe jeans met een T-shirt, bomberjack en sneakers passen bij dit type man of vrouw. De huidige trends met drawstringbroeken (met een koordje aan de bovenkant van de broek) en de stripings (streep aan de zijkant van de broek) passen perfect bij dit type.

Romantisch – dit type houdt van ruffles (geschulpte randjes) en plissées. Zachte soepele stoffen, kraagjes, wijde mouwen zijn zomaar een aantal voorbeelden van het romantische type. Qua kleurgebruik is er een voorkeur voor pastels en vrolijke kleuren als geel. roze, paars, etc.

Gamine – is het type die houdt van stoer! Leer, groffe sieraden, mannelijk, brede riemen, breisels zijn kenmerken die terug te vinden zijn in de garderobe. Dit stijltype heeft een voorkeur voor neutrale kleuren, legergroen en combineert dit met bijvoorbeeld een stevig rood of citroen geel, maar altijd een tikje nonchalant.

Flamboyant – deze kledingstijl verraadt een man of vrouw die zich graag excentriek kleedt. In de kledingkast van dit stijltype hangen veel eigenzinnige stukken. Een eigenzinnig kledingstuk kenmerkt zich doordat het kledingstuk zich niet gemakkelijk laat combineren met andere kledingitems een set vormt waardoor deze lastig afzonderlijk zijn te combineren. Zwart is favoriet net als rood.

Voor alle stijltypes geldt dat er ook mengvormen zijn zoals bijvoorbeeld: tijdloos chic romantisch of tijdloos chic gamine. Het stijltype dat de eerste voorkeur heeft is dominant. Een klassiek sportief type ziet er anders uit dan een sportief klassiek type. Het verschil zie je niet alleen in kleding, maar ook bijvoorbeeld de make-up en haarverzorging. Bij het tijdloos chic type is dit tot in de puntjes verzorgt terwijl het sportieve type beduidend minder tot geen make-up draagt en het haar wat rommelig mag ogen.

Zie je al welke stijltype jouw voorkeur heeft of dominant is? Past dit bij je gewenste uitstraling, je figuurvorm en je uiterlijke kenmerken? Als je een objectief advies hierover wilt, kun je via dit platform een image professional zoeken die je kan helpen met het analyseren van je stijltype. En… dat kan ook online. Ook kun je contact opnemen met info@kleurenanlyse.net

TIP; zondag 10 mei is het Moederdag, geef een cadeaubon voor een stijlanalyse. Een super leuk cadeau waar iedere moeder wat aan heeft.

 

Kledingkastanalyse: Vorm #4

Heb je de vorige blogs ook gelezen over kleur en stoffen? Dan zie je vast al enkele overeenkomsten in jouw kledingkast. We gaan nu verder met het bekijken van de vorm van je kledingstuk waarbij we onderscheid maken tussen recht en rond. Wellicht heb je nog nooit zo gekeken naar je kleding die je hebt, maar onderstaande voorbeeld maakt duidelijk wat wij bedoelen met recht en rond.

Bij de linker blouse overheersen rechte vormen: de kraag is recht, de mouwen en manchetten zijn recht en de stiksels versterken de rechte lijnen. Bij de rechter blouse is de kraag rond, zien we ronde knoopjes en lusjes en is ook de onderkant rond. Kun je je voorstellen dat een kleding met overwegend ronde vormen mooier valt op een figuur met ronde vormen en dat een recht vallend kledingstuk mooier past bij een figuurvorm met rechte lijnen. Uiteraard zijn er ook diverse tussenvormen. Kledingstukken kunnen ook recht zijn met ronde accenten en kleding kan ook rond zijn met rechte accenten, net als je figuur- en gezichtsvorm. Uiteraard speelt de stof ook een grote rol, zie hiervoor het blog over materialen.

De linker blouse is een goed voorbeeld van rond met een recht accent. Zoals je ziet zijn de mouwen rond van vorm net als de zakjes, de houten knoopjes zijn rond en vallen door de afwijkende kleur extra op en door de open kantstructuur wordt een rond dessin gevormd. Het rechte accent is het kraagje en het knoopbeleg springt er extra uit door de dichte structuur en de knoopjes, De rechter blouse is qua vorm recht. Het ronde accent wordt hier toegevoegd door het dessin, de geplooide mouwaanzet bij de revers en de ronding aan de onderkant van de blouse.

Zoals je kunt lezen, vertelt kleding veel meer dan op het eerste oog lijkt. Zie jij al of je meer rechte dan ronde kledingvormen in de kast hebt? Of heb je meer kledingstukken met een rechte basis en ronde accenten of juist kledingstukken met een ronde basis en met rechte accenten? Wellicht ben je nu getriggerd hier nog veel meer over te weten en wist je dat veel vrouwen en manen het lastig vinden objectief naar hun figuurvorm te kijken. Daarvoor ben je bij een image expert aan het juiste adres. Het gaat immers niet om goed of fout, maar om te weten welke kleding jou het meest flatteert.  Als je een objectief advies wilt, kun je via dit platform een image professional zoeken die je kan helpen met het analyseren van je garderobe. En… dat kan ook online. Ook kun je contact opnemen met info@kleurenanlyse.net

TIP; zondag 10 mei is het Moederdag, geef een cadeaubon voor een kledingkastanalyse gericht op de vorm. Een super leuk cadeau waar iedere moeder wat aan heeft.

moederdag

moederdagtip

Kledingkastanalyse: Materiaal #3

In de vorige 2 artikelen hebben we met name gesproken over kleur in je kledingkast. We gaan nu een stapje verder en gaan kijken naar welke stoffen bij jou veel voorkomen,
Stoffen kun je onderverdelen in:
. valling – los en soepel vallend versus stevig en compact
. glans of mat
. textuur zoals: glad, korrelig, ribbelig, scherp of fluwelig
. greep zoals: stevig, zacht,natuurlijk, stug, duur of goedkoop
. gewicht – hoog of laag

Los en soepel vallend versus stevig en compact – Losse en soepel vallende stoffen vallen losjes om het lichaam zonder het direct te accentueren. Deze stoffen zijn ideaal bij vrouwen of mannen met ronde lichaamsvormen. Soepel vallend is iets anders dan wijdvallend (=vorm) iets dat gemakkelijk met elkaar verwart kan worden. Stevige en compacte stoffen vallen dikwijls recht om het figuur en passen mooi bij een figuurvormen met meer rechte lijnen. Een jersey blouse of overhemd valt heel anders dan een 100% katoenen blouse of overhemd. Zie je al wat jouw voorkeur heeft? Ga eens bij je zelf waar deze stofvoorkeur vandaan komt en of het past bij je figuurvorm.

Glans of Mat – heb je een voorkeur voor glanzende stoffen bedenk dat alles wat glanst op de voorgrond komt. Glanzend materialen weerkaatsen meer licht dan matte stoffen waardoor de glanzend stof de aandacht vraagt.Kijk eens in jouw kledingkast hoe de verhouding is van glanzende en matte stoffen. Bij mannen zie je vaak dat de stropdas een lichte glans heeft.waardoor het ene mooi contrast biedt met de dikwijls matte materialen van bijvoorbeeld het pak.

Textuur – de textuur van een stof kun je goed voelen als je met een hand over het kledingstuk strijkt en is ook van invloed op de weerkaatsing van het licht. Kijk eens in jouw kledingkast of je een lijn kunt ontdekken in jouw voorkeur. Alles is goed, het geeft inzicht en je kunt je afvragen waar die voorkeur vandaan komt, of het past bij de gewenste uitstraling, bij je figuurvorm, etc.

Greep – de greep van een stof is het gevoel dat de stof geeft als je hem vastpakt. Die wollen trui voelt waarschijnlijk heerlijk zacht terwijl je cashmere vest misschien wel zacht en duur aanvoelt. Kijk ook hier of je kunt analyseren of je en sterke voorkeur hebt voor een bepaalde greep. Heb je alleen maar kledingstukken van zachte stoffen in de kast zoals joggingstof, t-shirtstof, wol, fluweel, etc. dan kan het wellicht handig zijn te bedenken of je deze zachte uitstraling wilt versterken met andere materialen.

Gewicht – een hoog gewicht kan een gevoel van kwaliteit geven maar een ski-jack dat een laag gewicht heeft omdat het is gemaakt van dons kan dat ook. Een hoog gewicht zal eerder samengaan met compacte en stevige stoffen dan met los en soepel vallende stoffen.

Zie je al welke stoffen jouw voorkeur hebben? Past dat bij je gewenste uitstraling, je figuurvorm en je uiterlijke kenmerken? Als je een objectief advies hierover wilt, kun je via dit platform een image professional zoeken die je kan helpen met het analyseren van je garderobe. En… dat kan ook online. Ook kun je contact opnemen met info@kleurenanlyse.net

TIP; zondag 10 mei is het Moederdag, geef een cadeaubon voor een kledingkastanalyse. Een super leuk cadeau waar iedere moeder wat aan heeft.

moederdag

kleuren combineren

Dresscode Oranje – #2kleur

Vandaag Goede Vrijdag 10 april 2020 doet radio 100%NL een oproep een foto te posten van jezelf gekleed in het oranje, een foto van je tuin of een raamversiering met de #DresscodeOranje. Een mooi initiatief om de waardering te laten zien aan al die mensen in de  zorg, vakkenvullers of juist voor ouderen die thuis blijven. Iedereen verdient wat extra waardering voor zijn of haar harde werk in deze gekke tijden of juist omdat je jezelf in quarantaine plaatst. In plaats van onze sporthelden te steunen met Oranje steunen we de helden van nu! Als je de fotopost gebruik dan daarbij #DresscodeOranje

Oranje is een vrolijke kleur die energie uitstraalt en in Nederland wordt oranje vaak geassocieerd met vaderlandsliefde en is het dé kleur tijdens Koningsdag en bij sportevenementen. Maar oranje laat zich ook heel mooi combineren met andere kleuren. De hoeveelheid oranje bepaal jezelf van een simpel riempje, oorbel of tas tot een opvallendere look.

kleuren combineren  kleuren combineren

Ik heb vanmorgen mijn oranje jurk aangetrokken en ik laat je het verschil zien hoe de kleur overkomt met een accentkeur kobaltblauw en zonder accentkleur.

kleuren combineren

kleurencombineren

Wees creatief en combineer met je kleding #1 kleur

Uit onderzoek bij RTLZ bleek gisteravond dat 49% van de consument op dit moment minder geld aan kleding uitgeeft. Combineren met de bestaande garderobe voor verschillende looks is de oplossing nu we blijkbaar minder geld uit willen geven of ons hoofd er niet naar staat. Kleding onderscheidt zich door de kleur, het materiaal, de vorm en de stijl. In dit artikel nemen we het kleurgebruik van jouw kleding onder de loep. Ga eens voor je kledingkast staan en kijk eens naar de kleuren die je in de kast hebt hangen. Wat valt je op?

 • Is een kleur dominant vertegenwoordigt?
 • Heb je alleen donkere kleuren in de kast zoals zwart, donkerblauw, grijs, bruin of donkergroen?
 • Heb je veel effen kleuren of juist veel dessins?
 • Heb je een diversiteit aan kleuren?
 • Zijn de kleuren koel of warm?

– Als je een dominante kleur hebt is dat waarschijnlijk je favoriete kleur en als je eens in je huis rond kijkt zal die kleur ook daar terugkomen. Kun je met deze dominante kleur voldoende afwisseling creëren in je look of mis je nu toch een kleur om mee te combineren?

– Heb je alleen donkere kleuren in de kast dan heb je die kleuren wellicht nodig om je af en toe even af te kunnen sluiten voor alle prikkels in je omgeving. Donkere kleuren kleden ook af en noemen we neutrale kleuren omdat ze met allerlei kleuren goed zijn te combineren. Donkere neutrale kleuren passen in iedere garderobe en versterken een zakelijke look. Kijk welke kleurcombinaties jij kunt maken of mis je nu toch wat accent kleuren.

– Effen kleuren zijn onderling gemakkelijker te combineren dan dessins. Kleur kun je combineren op basis van de kleurcirkel. Kleuren die dicht tegen elkaar liggen op de cirkel gaan moeiteloos in elkaar over en geven een harmonieus beeld. Kies je voor kleurcombinaties van kleuren en die tegenover elkaar op de kleurcirkel zitten dan is er sprake van contrast. Beide combinaties zijn mooi, maar hebben een ander effect.

– Heb je een diversiteit aan kleur dan is het met jou nooit saai en durf je ook kleurrijke combinaties te dragen. Kies de kleur die jouw boodschap kan versterken en kijk eens of het helpt een neutrale kleur toe te voegen.

– Koel of warme kleuren zijn van elkaar te onderscheiden door de ondertoon van de kleur. Zie ook het artikel over geel. Heb je veel koele of juist warme kleuren in je kledingkast dan heb je wellicht een kleuranalyse gehad of heb je een sterke persoonlijke voorkeur. Benieuwd naar de verschillende kleurtypes of wat een analyse betekent? Ook die informatie vind je op dit platform.

 

 

Laat je inspireren door GEEL

GEEL, is niet een kleur waar Nederlanders direct gek op zijn. Veel gehoorde opmerkingen zijn het maakt me bleek, staat me niet of is lastig te combineren.

Geel kan inderdaad wat bleekjes maken als we nog ons wintertintje hebben, maar ook hier geldt als je geel draagt die past bij de ondertoon van de huid zal deze kleur verfrissend werken. Van geel wordt gezegd dat het een warme kleur is, maar weet je dat er ook koel geel bestaat?

Even een testje: welke vierkantje is volgens jou koel geel en welke is warm geel?

Geel staat iedereen als je rekening houdt dat mensen met een warme ondertoon zijn mooier met een warm geel en mensen met een koele ondertoon in de huid zijn mooier met een koel geel. Geel staat namelijk in de psychologie ook voor focus. Dus ben je snel afgeleid, vind je het lastig een klus te voltooien, spring je van de hak op de tak? Ga eens experimenteren met de kleur geel.

Natuurlijk kan het zijn dat je gewoon niet van geel houdt of de kleur te opzichtig vindt, probeer dan geels eens als accentkleur voor een tas, schoenen, riem, in een dessin, stropdas, bril, etc.

Geel is ook goed te combineren met alle kleuren afhankelijk van het gewenste resultaat kun je voor een gedurfd resultaat kiezen door te kiezen voor een kleurclash, zoals geel met rood of geel met paars. Een meer zakelijke look kun je creëren door te kiezen voor grijs, zwart, donkerblauw of grijsgroen. Wil je lekkers zomers dan is wit of roze een vrolijke combinatie. Succes met GEEL. De professionals op deze site laten graag zien welke kleur geel bij  jou past,

 

enclothed incognition

De psychologie van kleding

Het onderzoek over enclothed coginition toont aan dat je met kleding niet alleen indruk maakt op anderen, maar dat wat je draagt ook effect heeft op het eigen gedrag. Twee wetenschappers, Adam Galinsky en Hajo Adam, van de Northwestern University in de VS hebben onderzoek gedaan naar de invloed van kleding op het gedrag en de prestaties. Uit het onderzoek blijkt dat mensen aan wie was verteld dat ze een doktersjas droegen, beter presteerden op een aandachttest dan mensen die dachten dat ze een schildersjas droegen. En de mensen die dachten dat ze een labjas droegen reageerden aandachtig en zorgvuldig. Interessant detail: de diverse groepen droegen precies dezelfde jas. De conclusie die uit dat onderzoek blijkt, is dat de betekenis die we aan de kleding geven grote invloed heeft op ons zelfvertrouwen en daarmee op onze prestaties.

Een mooi voorbeeld zijn artiesten, zij bereiden zich ook voor op hun optreden en besluiten welke performance zij willen en welke uitstraling daarbij past. Dus waarom zou jij dat ook niet doen als je een belangrijk gesprek hebt, een presentatie moet geven of een bepaalde boodschap moet overbrengen? Gelukkig zijn hier image professionals voor die je kunnen helpen jouw look te bepalen.

Bij het bepalen van je look gaat het erom dat je nadenkt over de omgeving waarin je je begeeft, wat de gelegenheid is, wat je doel is en wat je wilt uitstralen. Een image professional kan jou daarbij helpen omdat zij/hij onbevooroordeeld is en als expert weet welke kleur, stof, dessin en vorm jou kan ondersteunen om je kwaliteiten zichtbaar te maken en een zelfverzekerd gevoel te hebben. Ook Martin Luther King was zich bewust van zijn uitstraling en gebruikte een bril om meer autoriteit uit te stralen.

Op deze website vind je de expert die kan helpen aan een look die zelfvertrouwen geeft en uitstraalt én binnen de context past. Succes!

Bekijk deze Engelstalige video voor meer uitleg over enclothed cognition.